Dexter behöver ett nytt hem

Vi har fått en trist nyhet att Sten M. på Gotland inte längre kan ha kvar hans fina bedlingtonterrier ”Dexter” p.g.a husses hälsa. Hans stamtavlenamn är Mc Madness Zeven’s Zander, blå hane, född: 2014-03-08 (alltså 4 år & ca. 6 månader gammal). Dexter är kullbror till bl.a vår fina ”Zilva” så Dexter är var jag förstått lika fin som sin a syskon. Uppgifter kommer snart finnas på Skandinaviska Bedlingtonterrier klubben hänvisningssida, samt att det går bra att kontakta även mig.

Husses egna ord:

Generell hälsa, han håller sin idealvikt på ca 11 kg, han är vaccinerad enligt vedertaget schema och han är kastrerad.

Dexter är en mycket gladlynt hund som gillar att springa om han får chansen. Det skojigaste som finns är att man jagar honom runt tomten. Han är snäll, tillgiven och mycket van vid människor då han varit med mig på jobbet hela sitt liv. Två dagar i veckan är han på ett hunddagis i Visby där hundarna hålls i flock. Jag har inte fått någon rapport om att han inte fungerar i flocken. Således van vid andra hundar. Hos mig har han varit enbart sällskaps som ensamhund i hushållet. Jag skulle hoppas att han hamnar i en familj med mer aktivitet och gärna med någon som vill aktivera honom.

Att jag vill att Dexter placeras om är att jag har vacklande hälsa med mycket dålig balans och då kan hans livlighet riskera att dra ikull mig. Speciellt i början av promenaderna när han vill springa, springa, springa och får han då korn på en igelkott eller katt… 
 
Hälsningar Sten
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.