Kenneln

Mitt namn är Kristina Gellerstedt och jag är ensam innehavare av Mc Madness Kennel som finns i Piteå. Jag har arbetat som hästskötare inom travet, så djur både stora som små är min stora passion genom livet.
Jag är utbildad  SBK instruktör och håller ibland valp- och allmänlydnads kurser för Piteå Brukshundsklubb. Jag har även jobbat på Djurkliniken i Öjebyn i flera år, men har nu ett ”riktigt” vuxen jobb där jag stormtrivs och har hundarna som hobby istället.

2019 – 2021 (samt i år 2023) blev jag vald till ordförande i Skandinaviska Bedlingtonterrier klubben och hoppas att jag ska kunna tillföra något bra en tid för rasen och klubben.

Mc Madness Kennel startade jag 1997, när jag väntade min första kull bedlingtonterrier. Våra hundar lever med oss som familjemedlemmar och våra valpkullar föds upp i hemmiljö, så valpar som föds hos mig är vana att vara med från hjärtat av hemmet med mig, min äldre mor’s översyn och min son  Paolos lek och stoj. Då jag jobbat nära flera jätteduktiga veterinärer både på hund och häst, så brukar det gå bra att fråga mig om råd ifall det skulle bli något problem med er nya vän, kan jag hjälpa så vägleder jag er så långt min kunskap räcker. Det är bra även för mig då jag önskar ha fortsatt kontakt med alla mina valpköpare genom valpens fortsatta liv, då de alla är viktiga för mig.

Det hela började 1989 då jag var 11 år och fick köpa min första egna bedlingtonterrier Ch.Ronja. Hon var en ”once in a lifetime” hund jag alltid kommer hålla kär – en riktig liten pärla! 1991 köpte jag min andra bedlingtonterrier Blå Skuggans First Touch ”Jill” – även hon en mycket trevlig tik. Jill blev min första avelstik och resultatet blev två stycken små flickor (födda -97), ”Polly” och ”Tyra”, där tog den linjen slut för oss då de var bärare av koppatoxikos. Så vi började om på ny kula, år 2005 tog vi nya tag och med rasande fart anlände hanhunden Skybar Far Away och tiken Stonecroft’s Surprise och med deras två döttrar har vi fortsatt med bedlingtonterrier.

Min första Dobermann, Sincher´s Cleo, var två år gammal när jag köpte henne -95, då jag var 17 år gammal. Cleo var en rejäl och härlig dobermann med många kvalitéer – jag förälskade mig i rasen! Därefter köpte jag Kari Dahl´s Hanna Hebré ”Selma” som fick sin första kull och min första kull dobermann hösten 2001.

När jag flyttade till Italien 2002 så förolyckades min älskade Selma, så det blev till att söka nytt blod i Italien. Vilket ju är dobermann rasens mecka, enligt mig.
Så år 2011 följde med mig till Sverige 2 dobermann tikar, ComeAsYouAre Bakara och Gravin Ginevra Del Fiorsilva, den senare kommer min tiklinje för dobermann ifrån.
Den tvåbenta kärleken och far till min son hittade jag också i Italien, Boris Berletti Piroli (Allevamento Del Fiorsilva) som är betydligt mer känd än lilla jag. Boris är idag en av de bästa uppfödarna i Italien och därmed även i Europa på dobermann. Efter 4 och ett halvt år tillsammans har vi gått skilda vägar, jag och vår son Paolo har flyttat hem till Piteå igen.

Vill ni veta mer om vardera ras så rekommenderar jag ett besök hos de officiella rasklubbarna, ni hittar länkar på högra sidan. Ni kan även mejla mig om ni har frågor om dobermann eller bedlingtonterrier, så svarar jag så gott jag kan. All uppfödning från mig och försäljning av valp sker enligt SKK’s och Jordbruksverkets regler.

Mc Madness Uniqment

Avelsmål:
Alla byggstenar är lika viktiga, hälsa, temperament och exteriör. Det är framförallt hundar för sällskap som jag föder upp när det gäller både dobermann och bedlingtonterrier, de skall fungera väl i en familj och i det vardagliga livet. Att det sedan har blivit en och annan vacker individ i valpkullarna under årens lopp är bara ett fint plus i kanten.

Dobermann

Hållbar d.v.s ändamålsenlig exteriör, stor arbetsglädje och stabil mentalitet

~ Pigg och rask, en Dobermann med klass! ~

Bedlington Terrier

Lika social & trygg som vacker i vitt

~Snabb & fin, en Bedlington med stil! ~