Dexter behöver ett nytt hem

Vi har fått en trist nyhet att Sten M. på Gotland inte längre kan ha kvar hans fina bedlingtonterrier ”Dexter” p.g.a husses hälsa. Hans stamtavlenamn är Mc Madness Zeven’s Zander, blå hane, född: 2014-03-08 (alltså 4 år & ca. 6 månader gammal). Dexter är kullbror till bl.a vår fina ”Zilva” så Dexter är var jag förstått lika fin som sin a syskon. Uppgifter kommer snart finnas på Skandinaviska Bedlingtonterrier klubben hänvisningssida, samt att det går bra att kontakta även mig.

Husses egna ord:

Generell hälsa, han håller sin idealvikt på ca 11 kg, han är vaccinerad enligt vedertaget schema och han är kastrerad.

Dexter är en mycket gladlynt hund som gillar att springa om han får chansen. Det skojigaste som finns är att man jagar honom runt tomten. Han är snäll, tillgiven och mycket van vid människor då han varit med mig på jobbet hela sitt liv. Två dagar i veckan är han på ett hunddagis i Visby där hundarna hålls i flock. Jag har inte fått någon rapport om att han inte fungerar i flocken. Således van vid andra hundar. Hos mig har han varit enbart sällskaps som ensamhund i hushållet. Jag skulle hoppas att han hamnar i en familj med mer aktivitet och gärna med någon som vill aktivera honom.

Att jag vill att Dexter placeras om är att jag har vacklande hälsa med mycket dålig balans och då kan hans livlighet riskera att dra ikull mig. Speciellt i början av promenaderna när han vill springa, springa, springa och får han då korn på en igelkott eller katt… 
 
Hälsningar Sten
Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar

Det blev nu som tomt hemma!

Helgen har varit som ett svår-lagt pussel då det var mycket som skulle hinnas med Paolo hade examen och så skulle två små valpar på nya äventyr.

Så då har alla valparna flyttat till nya hem så vi vill passa på att önska dem ett stort lycka till med deras nya familjemedlem. Bionda behåller vi själva, Sven till Durrnäs nästan granne med Freja, Zelda till Arvidsjaur och Lizzy nästan nära till Hortlax.

 

 

 

Lördag kväll åkte jag med ”värsta konkurrenten” Linda till Vännes, för att vara på plats på utställningen till arla morgonstund. VBKK Nationella Utställning (Dommare Alexandra Palumbo, Serbien). Mc Madness Jam Jam Justice ”Yoda” blev BIM och tog sitt första cert.

 

Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar

Årsdebut i Piteå Nationella

Mc Madness Jam Jam Justice ”Yoda” var på utställning i lördags den 26:e maj. Det var roligt att träffa alla igen och Yoda skötte sig utmärkt med excellen, CK och reserv cert slagen av fina Ester, där vi kom fram att dom ändå var gode lik varann. Vi är igång…

Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar

Zilvas och Bosses valpar 5 veckor!

Idag var en mycket spännande dag då de små var ute första gången i friska luften med duktiga valpvakter i form av son med kompis. Sedan blev de klippta för första gången och lika söta som mamma var när hon var liten.

M.M. Big Boss Of Brown

M.M. Brilliant Blonde

M.M. Billion Dollar Baby

M.M. Blueberry Bridge

Publicerat i Allmänt | 1 kommentar

Valpar är födda!

20180406 föddes  FIJW-17, FIW-17, Blue Foundation Bibbidi-Bobbidi-Boo ”Bosse” &  C.I.B. NordCh. Mc Madness Zweet Zolid Zilver ”Zilvas” valpar och det blev fyra fina valpar, en sandfärgad hane och två blå tikar samt en sandfärgad tik, det blir nog Mc Madness B-kull.

 

Publicerat i Valpar | Lämna en kommentar

Hemsidan är tillbaka!

Jag är glad att meddela att hemsidan min är tillbaka och up and running. Det var nog ryssarna som hackat i den en gång för mycket? Tack vare min nya ”admin.-chef” AJ och hans ännu ”chef’igare” bror PJ (läs briljanta med koder) som jag nu är för evigt tacksamma.

Så nu till en supersnabb summering av 2017; Med Puzzle & Zilva var jag till Rovaniemi i Finland där tomten bor under juli månad och så i oktober åkte vi lika långt el. längre åt andra hållet till Harstad i Norge. Det gick kanonbra och framförallt Zilva blev Internationell och Nordisk Champion, Puzzle tog CAC och CACIB i Findland. Sedan i augusti var jag till Eskilstuna och den rasspecial som gick av stapeln i augusti med Gullan och Yoda samt hade valpköpare med 3 tikar från mig till championklassen. Samtliga hundar fick excellent och goda omdömen och bästa var att titeln bästa blå som dömdes av en engelsk uppfödare gick till ”Peach” Ch. Mc Madness Blue Shadow.

Vi firar 20 år som uppfödare på dobermann och bedlingtonterrier, i oktober 2017!
Är väldigt nöjd att vi till jubileums tidningen för Skandinaviska Bedlingtonterrierklubben förra året hade åtta champions presenterade, tack till fantastiskt duktiga valpköpare.

Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar

Glad Påsk 2018!

Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar

Glad Påsk!

Glad Påsk! Inofficiell utställning collie-klubben på Nolia har vi varit på långfredagen traditions enligt. Det var roligt att återse flera av bedlingtonterrier gänget efter vinterns ide. Nu han vi ju också träffas på klippkursen i Skellefteå för två veckor sen, men ändå. Hursomhelst gick det bra Mc Madness Jam Jam Justice ”Yoda” blev BIR valp och broder Mc Madness Just Jessie James ”Sushi” blev BIM valp. Sen var det kul att se ”Vivans” barnbarn ”Bosse” blir BIR och att få kika på ”Abbot” som kom förbi en sväng.

IMG_6836

Sushi 6 mån

Sushi 6 mån

Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar

Bilbo nyklippt!

IMG_6262Söta fina ”Bilbo” Mc Madness Just Jezzi James tyckte det var kallt att bli nyklippt i -20!

 

Publicerat i Valpar | Lämna en kommentar

God Jul & Gott Nytt År

img_6198

Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar